Artikel: Fakta og information om paradentose

Fakta & information om

Paradentose

Paradentose, også kendt som parodontitis, er en alvorlig tandkødsinfektion, der skader blødt væv og kan ødelægge den knogle, der støtter dine tænder. Uden behandling kan paradentose føre til løse tænder eller tab af tænder.

Årsager

Paradentose starter typisk som tandkødsbetændelse (gingivitis) forårsaget af bakteriel plak, der opbygges på tænderne.

De største risikofaktorer er rygning, dårlig mundhygiejne, genetiske dispositioner og diabetes. Derudover er der visse sygdomme, som kan komplicere sygdommen fx diabetes.

Diagnose

Tandlægen diagnosticerer paradentose gennem kliniske undersøgelser og røntgenbilleder, der kan afsløre knogletab omkring tænderne.

Symptomer på paradentose

  • Rødt, hævet og ømt tandkød
  • Blødning ved tandbørstning eller brug af tandtråd
  • Dårlig ånde eller dårlig smag i munden
  • Løse tænder
  • Tilbagetrukket tandkød.

OBS oftest er der ingen mærkbare symptomer.

Behandling

Hvis du har paradentose, er det vigtigt, at du får regelmæssig professionel tandrensning, hvor tandlægen fjerner tandsten og plak og sørger for en dybdegående rengøring af tandoverflader og rodoverflader for at fjerne bakterier og toksiner.

I avancerede tilfælde kan kirurgiske indgreb være nødvendige for at reducere lommer omkring tænderne og regenerere ødelagt knogle og væv.

Tidlig behandling er afgørende

Tidlig diagnose og behandling af paradentose er afgørende for at forhindre permanent skade på tænder og kæbeknogle. Hvis du oplever symptomer på paradentose, er det vigtigt at søge tandlægehjælp hurtigt for at bevare en sund mund og forebygge tandtab.

Kontakt os i dag for en konsultation, og lad os hjælpe dig med at opretholde dit smil sundt og strålende!

Lider du af tandlægeskræk?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod in tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Alt hvad du behøver at vide om paradentose

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod in tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Akut tandbehandling

Får du pludselige tandsmerter, er det ofte et tegn på, at der er noget galt. Kontakt os hurtigst muligt, hvis du oplever tandsmerter.

Mød vores team

Behandlinger

Se hvilke behandlinger vi har mulighed for at tilbyde dig.

Priser

Prøv vores prisberegner og se, hvad en behandling koster med og uden tilskud.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på de spørgsmål, som vi oftest modtager fra patienter.

Scroll to Top