Plastfyldninger

Er du nervøs for, om du har fået et hul i din tand? Hos PLUS1 er du i trygge hænder, og vores erfarne tandlæger står klar til at hjælpe dig.

Lidt om plast
Teknologien bag plastfyldninger har aldrig været bedre, og det er til din fordel.

Hos PLUS1 anvender vi plast til rigtig mange forskellige behandlinger hver dag. Vi bruger oftest plast til at reparere huller i tænderne (caries), men også hvis der mangler noget af din tand fordi den fx er knækket. Hvis du er ked af formen på dine tænder, kan vi ændre det med plast. Eller hvis du fx har et stort mellemrum mellem tænderne, så kan vi også bruge plast til at lukke det.

Ved moderne plastbehandling, er det muligt for tandlægen at fjerne meget mindre tand, end man gjorde før i tiden, hvor man brugte sølvamalgam. Det kan lade sig gøre, fordi vi limer plasten til tanden, og det reducerer risikoen for revner og knækkede tænder.

Vi kan forme plastmaterialet, så den passer perfekt til dine tænder. Plastmateriale er hvidt, og vi sørger for at justere farvenuancerne, så dine behandlede tænder ser helt naturlige ud efterfølgende.

De gamle sølvfyldninger
Før i tiden brugte alle tandlæger sølvamalgam, men en af ulemperne ved sølvamalgam er, at det udvider sig og kan føre til knækkede tænder.

Når du fx spiser et måltid mad, bliver din tand udsat for tryk og spændinger på grund af tyggebevægelserne, og det kan få tanden til at flække.

Løsningen på en flækket tand vil oftest være en krone (indsæt link), så derfor kan det godt betale sig at få skiftet de gamle sølvfyldninger ud med plast, inden skaden sker.

Hvor lang tid tager det – og gør det ondt?
Som udgangspunkt er en plastfyldning ikke kompliceret. Vores tandlæger kan som lave en plastfyldning på omkring 30 min. En stor kompliceret fyldning kan godt tage op til 60 min.

Vi lægger altid en præcis bedøvelse, så det gør ikke ondt at få lavet en plastfyldning.

Hvor lang tid holder en plastfyldning?
Som udgangspunkt skal en plastfyldning udskiftes efter 10-15 år, men det er svært at spå om holdbarheden, fordi der er mange personlige faktorer, der påvirker din tandsundhed og dermed også holdbarheden.

Plasten kan med årerne blive misfarvet, specielt i kantområderne, og der kan brække lidt af. Derfor vil det være nødvendigt at vedligeholde en plastbehandling med pudsning eller reparation, på et senere tidspunkt.

Hvad koster en plastfyldning?
Prisen på en fyldning varierer alt efter, hvilken tand der skal behandles, samt hvor stor fyldningen er. Du får altid et prisoverslag når tandlægen har undersøgt din tand.
Se vores priser