Plastfyldninger

Hos PLUS1 har vi fokus på styrke, holdbarhed og æstetik

Teknologien bag plastfyldninger har været i rivende udvikling. En plastfyldning kan meget mere i dag end tidligere, da materialet er mere holdbart, slidstærkt og formbart end tidligere.

Derfor kan vi lave plastfyldninger i mange forskelligartede cariesangreb (huller) og i mere ødelagte og slidte tænder.

Vi bruger plastfyldninger på grund af det kosmetiske udtryk, men det er også på grund af det stærke materiale, der holder mere sammen på tanden, fordi plasten bliver limet fast på tanden.

Tandlægen borer det usunde del af tanden væk, og plasten bevarer mere af den sunde del af tanden. Derudover kan vi forme plasten, så den både føles og ser helt naturlig ud.

Er sølvfyldninger farlige?

Før i tiden brugte alle tandlæger sølvamalgam, men ulempen ved sølvamalgam er ikke kun risikoen for kviksølvsforgiftning, da det med tiden udvider sig inde i tanden og kan føre til en knækket tand.

Når du fx nyder et måltid mad, bliver din tand udsat for vibrationer og spændinger på grund af tyggebevægelserne, og det kan få hele tanden til at flække.

Løsningen på en flækket tand vil oftest være en ny krone, så derfor kan det godt betale sig at få skiftet de gamle plomber ud med plast.

Hvor lang tid holder en plastfyldning?

Mennesker er forskellige, og det er vores tænder også. Hvis du undrer dig over, hvor mange år en plastfyldning kan holde, så findes der ikke et entydigt svar.

Der er en masse faktorer, der påvirker din tandsundhed og dermed også holdbarheden for en plastfyldning.

Din mundhygiejne og livsstil i form af sukkervaner påvirker holdbarheden af din plastfyldning, men dine spytkirtlers evne til at nedbryde maden, er også med til at påvirke holdbarheden for en plastfyldning.

Hvad koster en plastfyldning?

Et hul i tanden er meget individuelt. Tandlægen har kun mulighed for at vurdere prisen ved at kigge på selve størrelsen og placeringen af hullet, da nogle områder i dit tandsæt er mere kompleks end andre.

Det er årsagen til, at prisen på en plastfyldning kan variere.

Se PLUS1’s tandlægepriser på plastfyldninger.