Plastfyldninger

Er du nervøs for, om du har fået et hul i din tand?
 

Bare rolig – du er i trygge hænder hos PLUS1. Vores engagerede og erfarne tandlæger står klar til at hjælpe dig, så du får den bedste behandling til en fordelagtig pris.

Teknologien bag plastfyldninger har aldrig været bedre – og det er selvfølgelig til din fordel.

Det bedste ved moderne plastbehandling er, at tandlægen skal fjerne mindre tandsubstans fra den cariesramte tandoverflade, hvilket er med til at reducere risikoen for revner og knækkede tænder.

Det ultrastærke plastmateriale holder samtidig mere sammen på tanden, fordi plasten bliver limet fast på tanden.
Fordelen er, at vi kan forme plastmaterialet, så den passer perfekt til dine tænder.

Du kommer ikke til at mærke nogen som helst forandring, da vi gør os meget umage for at tilpasse fyldningen. Det betyder, at tandens naturlige riller og fordybninger forbliver intakte og helt naturlige.

Vi bruger ikke kun plast på grund af det funktionelle udtryk. Den allerstørste fordel er, at du ikke skal gå på kompromis med dit smil. Vi sørger nemlig for at justere farvenuancerne, så din tand kommer til at se helt naturlig ud.

Er sølvfyldninger farlige?

Før i tiden brugte alle tandlæger sølvamalgam, men ulempen ved sølvamalgam er ikke kun risikoen for kviksølvsforgiftning, da det med tiden udvider sig inde i tanden og kan føre til en knækket tand.

Når du fx nyder et måltid mad, bliver din tand udsat for vibrationer og spændinger på grund af tyggebevægelserne, og det kan få hele tanden til at flække.

Løsningen på en flækket tand vil oftest være en ny krone, så derfor kan det godt betale sig at få skiftet de gamle plomber ud med plast.

Hvor lang tid tager det – og gør det ondt?

Som udgangspunkt er en plastfyldning ikke specielt kompliceret. Vores erfarne tandlæger kan oftest klare et typisk behandlingsforløb på omkring 30 min.

Dog kan en stor plastfyldning i en stor kindtand være mere tidskrævende, da de bagerste kindtænder, der i øvrigt skal holdes helt tørre af klinikassistenten, er langt mere eksponeret for mundvand.

Derfor kan et behandlingsforløb med en stor plastfyldning godt tage omkring 60 min. 

Heldigvis gør det ikke ondt at få lavet en plastfyldning, da vi altid sørger for at lægge en præcis bedøvelse, så du får en tryg og smertefri oplevelse.

Hvor lang tid holder en plastfyldning?

Mennesker er forskellige, og det er vores tænder også. Hvis du undrer dig over, hvor mange år en fyldning kan holde, så findes der ikke et entydigt svar.

Som udgangspunkt skal en plastfyldning udskiftes efter 10-14 år – men det er i realiteten umuligt at spå om holdbarheden, fordi der er en masse personlige faktorer, der påvirker din tandsundhed og dermed også holdbarheden.

Din mundhygiejne og livsstil i form af sukkervaner påvirker holdbarheden af din fyldning, men dine spytkirtlers evne til at nedbryde maden, er også med til at påvirke levetiden for en fyldning.

Hvor lang tid holder en plastfyldning?

Et hul i tanden er meget individuelt. Tandlægen har kun mulighed for at vurdere prisen ved at kigge på selve størrelsen og placeringen af hullet, da nogle områder i dit tandsæt er mere kompleks end andre. Der er eksempelvis stor forskel på, om hullet er placeret i en fortand eller kindtand. 

Når tandlægen har lavet en undersøgelse og vurderet omfanget af forløbet, sørger vi altid for, at du får et prisoverslag på behandlingen. 

Hos PLUS1 er det nemlig meget vigtigt for os, at du føler dig tryg igennem hele behandlingsforløbet.

Se PLUS1’s tandlægepriser