Tandbroer

Hvad er en tandbro?

Hvis du mangler en eller flere tænder ved siden af hinanden, kan de i mange tilfælde erstattes af en tandbro. En tandbro består af en række kroner der i hver sin ende hviler på de sunde tænder. En tandbro føles naturlig og du vil nærmest ikke kunne mærke forskel, når du bruger broen til at tygge med.

Sådan fremstilles en tandbro

Tandbroen fremstilles af en tekniker efter at tandlægen har taget afstøbning. Det kræver typisk 2-3 besøg hos tandlægen af få lavet en bro. For at sikre de bedste resultater samarbejder Plus1 kun med danske og svenske teknikere, der har vist en overlegen faglig og teknisk kunnen.

Tænderne kan være følsomme

Efter behandlingen kan tænderne være ekstra følsomme overfor kulde og varme. Følsomheden kan vare i op til et par måneder, men forsvinder oftest gradvist af sig selv.

Operation kan være nødvendigt!

Alle bakterier skal fjernes før en rodbehandling kan afsluttes. Hvis betændelsen har spredt sig langt ned i roden, kan det imidlertid være meget vanskeligt at få renset de lange og snævre rodkanaler. Derfor er det ofte nødvendigt, at behandlingen strækker sig over 2 eller flere besøg. Hvis betændelsen ikke kan fjernes, kan det være nødvendigt, at tandlægen opererer ind igennem knoglen udfor rodspidsen, og fjerner betændelsen ad den vej.

Pas godt på dine rodbehandlede tænder!

Der er vigtigt, at man passer ekstra godt på sine rodbehandlede tænder, da de ikke er lige så holdbare som før. Da en rodbehandlet tand tillige ikke reagerer på smerte, kan man ubevidst komme til at overbelaste tanden, så den flækker.

Tandsmerter efter tandrodsbehandling

Efter en rodbehandling kan der opstå smerter i tanden, som tiltager i styrke for at kulminere efter 1-2 dage. Hvis smerterne ikke forsvinder af sig selv, skal du kontakte din tandlæge.

Alle vores tandlæger udfører rodbehandlinger.