Rodbehandling - Vi leverer altid en tryg behandling - PLUS1

Behandlinger

Den bedste måde at bevare sunde og pæne tænder, og undgå dyre tandlægeregninger er ved at børste tænder og bruge tandtråd mindst én gang om dagen - faktisk er det vigtigere at bruge tandtråd end det er at børste tænder.

Skulle uheldet imidlertid være ude kan du læse om de enkelte behandlinger.

 

Hvad er en rodbehandling?

En tandrodsbehandling foregår ved, at nerven i tanden fjernes med små rodfile og renses og desinficeres. Derefter fyldes den tomme rodkanal med et gummilignende materiale. Til sidst lukkes tanden med en plastfyldning eller en krone.

Hvad er tandnerver?

Inderst inde i tanden ligger en nerve som kan blive beskadiget, hvis tanden får et slag, bliver angrebet af caries, eller hvis en fyldning eller krone ligger for tæt på nerven.

Hvad er betændelse i tandroden?

Hvis der på denne måde opstår betændelse i tandroden og denne betændelse ikke fjernes, kan betændelsen sive ud gennem tandens rod og resultere i en tandbyld ligesom betændelsen kan angribe kæbeknoglen. Hvis knoglen angribes af betændelsen vil den erodere væk hvilket kan resultere i løse tænder som i værste fald må fjerne. Er knoglen væk kan der ikke umiddelbart sættes implantater i, da implantatet i så fald ikke vil have nogen kæbeknogle den kan sættes fast i.

 


 

Operation kan være nødvendigt!

Alle bakterier skal fjernes før en rodbehandling kan afsluttes. Hvis betændelsen har spredt sig langt ned i roden, kan det imidlertid være meget vanskeligt at få renset de lange og snævre rodkanaler. Derfor er det ofte nødvendigt, at behandlingen strækker sig over 2 eller flere besøg. Hvis betændelsen ikke kan fjernes, kan det være nødvendigt, at tandlægen opererer ind igennem knoglen udfor rodspidsen, og fjerner betændelsen ad den vej.

Pas godt på dine rodbehandlede tænder!

Der er vigtigt, at man passer ekstra godt på sine rodbehandlede tænder, da de ikke er lige så holdbare som før. Da en rodbehandlet tand tillige ikke reagerer på smerte, kan man ubevidst komme til at overbelaste tanden, så den flækker.

Tandsmerter efter tandrodsbehandling

Efter en rodbehandling kan der opstå smerter i tanden, som tiltager i styrke for at kulminere efter 1-2 dage. Hvis smerterne ikke forsvinder af sig selv, skal du kontakte din tandlæge.

Alle vores tandlæger udfører rodbehandlinger.

 

 

Få dine behandlinger på disse klinikker

Field's

Healthcare Center Ballerup

Rødovre Centrum

København City

Vi anbefaler også

Paradontose

Tandbroer

 

TrustScore 9,1 | 537 anmeldelser

"Super tilgængelighed og engagement"

af Gitte Aarre

TrustScore 9,1 | 537 anmeldelser