PLUS1 Smil Igen Fonden

Historisk set har PLUS1 og Smil Igen Fonden, arbejdet sammen med  Lisbeth Zornig Andersen & Huset Zornig.

Fremadrettet giver PLUS1 Tandlægeklinik, hjemløse og socialt udsatte mulighed for at bryde ud af deres sociale lænker.

‘Vi giver tilbage dér hvor vi kan – ved at rekonstruere nedslidte og ødelagte tandsæt og ved at løsne op for stivnede smil ‘ udtaler Camilla Kirkeby, indehaver PLUS1 Tandlægeklinik.

Tænderne står tilbage

De mennesker vi har hjulpet, gennem fondens arbejde har fået en ny start. De udsatte vi har hjulpet på vej, skal ikke længere holde hånden over munden når de smiler. Vi giver udvalgte mennesker en chance mere, hvor de kan går fra os og ud i verden og blive behandlede som ligeværdige mennesker.

Vi er stolte af at bidrage til samfundet

Det har stor betydning for vores virksomhed, men også vores dygtige ansatte der er med til at gøre en forskel for sociale udsatte med deres dygtige evner inden for tandlægefaget.

Smil Igen Fonden

Far er alkoholiker og mor er hjerneskadet

Morten Møller er vokset op i et hjem, hvor morgenmaden bestod af frisksmurt omsorgssvigt – og oftest uden sødmælk til at skylle ned med.
Barndommens traumer er som en uretfærdig fangeleg, og de indhentede for alvor Morten i teenageårene, hvor han begyndte at eksperimentere med euforiserende stoffer. Det ene førte til det andet, som det nu engang gør, og pludselig sad han på gaden med en kanyle i armen. Det skabte ro i kaosset, men det ruinerede også hans liv.

Vejen til en stoffri og ”normal” tilværelse har ikke været en dans på roser, og selvom Morten har været clean i 4 år, så er det egentlig først nu, at han føler sig klar til at folde vingerne ud.

Livet som narkoman sætter sine spor, og de rådne tænder er et ubarmhjertigt spejl, der ufrivilligt trækker ham tilbage i rollen som junkie, når han møder nye mennesker.
Dette mærkede han især på pædagogstudiet, hvor han ikke havde lyst til at smile, grine og bare være sig selv i klasseværelset og i fredagscaféen. På trods af et isoleret studieliv færdiggjorde han alligevel uddannelsen, og tænderne var den sidste forhindring på vejen til drømmejobbet. Som nyuddannet var der ikke ligefrem penge til et nyt tandsæt, og i et desperat forsøg tog han kontakt til Smil Igen Fonden hos PLUS1 Tandlægeklinik, der laver gratis tandbehandlinger på socialt udsatte mennesker, når det offentlige ikke vil hjælpe dem.

” Jeg er evigt taknemmelig for, at Camilla Kirkeby og PLUS1 hjælper mig. Hvis jeg ikke får ordnet mine tænder, vil jeg sikkert ende på kontanthjælp. Rådne tænder er jo ikke ligefrem noget, der imponerer potentielle arbejdsgivere”.

Hos PLUS1 giver vi tilbage, når vi har mulighed for at gøre en forskel. Det betyder, at vi tager et socialt ansvar på skuldrene ved at hjælpe socialt udsatte med gratis tandbehandlinger. På denne måde sparer samfundet en masse ressourcer, og Morten kan samtidig smile sig videre i livet.

Smil Igen Fonden

Kærligheden har sin helt egen logik

Det oplevede Vernon på egen krop, da han trak pløkkerne op fra den texanske muld og flyttede til andedammen i slutningen af 90’erne.
Det startede med et enkelt blik på gaden og endte i en romantisk sommerflirt på strandpromenaden.

Vernon var sikker på, at det var den helt store kærlighed, og han friede da også til sin danske kæreste efter kort tid. Fremtiden så lys ud for den texanske cowboy, men der er ikke langt fra kærlighed til had. Især ikke, når den ene part har for mange skeletter i skabet, der i tide og utide springer ud og river tilliden i stumper og stykker.

 

Èn ulykke kommer sjældent alene

Vernon ikke havde et stærkt bagland, der kunne hjælpe ham, var han nødsaget til at strejfe rundt som hjemløs i de Københavnske gader, alt imens han forsøgte at drukne skeletterne i alkohol og stoffer i syv opslidende år.

I dag er Vernon heldigvis en forandret mand, der har fået lysten til livet og troen på kærligheden tilbage.
Det er også årsagen til, at han er blevet udvalgt og har fået et splinternyt tandsæt gennem Smil Igen Fonden hos PLUS1.

Hos PLUS1 giver vi tilbage, når vi har mulighed for at gøre en forskel. Det betyder, at vi tager et socialt ansvar på skuldrene ved at hjælpe socialt udsatte med gratis tandbehandlinger.

Smil Igen Fonden