Et flot, hvidt smil:

Tandblegning

Dine tænder mister med tiden deres oprindelige farve, fordi emaljen bliver misfarvet af det, du indtager. Kaffe, te, rødvin og cigaretter er nogle af de største syndere

Tandblegning

Regelmæssige eftersyn
er vigtige!

Blegning af dine tænder er en god løsning, hvis du ønsker at forskønne dit smil med hvide tænder.

Med vores hjemmetandblegning kan du få bugt med de misfarvede tænder.Vores tandblegning foregår derhjemme med specialfremstillede skinner. Det er den sikreste og mest effektive metode til tandblegning.

Vi tilbyder den sikreste løsning

Før i tiden kunne patienter få foretaget en klinikblegningi løbet af en time. Den type behandling blev forbudt, fordi den indeholdt for meget brintoverilte og derfor var for hård ved emaljen.

Hvordan foregår tandblegning?

Tandblegningen foregår ved, at du får taget et aftryk af dit tandsæt. Vi bruger dit tandaftryk til at fremstille blegeskinner, der passer perfekt til dig. Blegegel består af brintoverilte, hvilket kan forårsage grimme skader på tandkød og svælg, og fordelen ved specialfremstillede skinner er, at du ikke risikerer at få blegegel på tandkødet eller at sluge det. 

Blegegelen trænger ind i tanden og kan fjerne eventuelle farvestoffer, der er trængt ind. Det er imidlertid vanskeligt at forudsige, hvor godt en blegning vil virke, men alle kan opnå lysere tænder og ofte med et rigtig flot resultat. 

Når du henter dine blegeskinner i klinikken, får du samtidig udleveret din blegegel. Derefter får du en grundig instruktion, så du er klædt godt på til at starte din hjemmetandblegning.

Din tandblegning forløber over ca. 14 dage. Hos nogle er det nok at blege i kortere tid, hos andre tager det længere tid. Du får det bedste resultat ved at sove med skinnerne om natten.

Intern blegning

Der findes en anden type blegning, som man kalder intern blegning. For at udføre den behandling skal tanden tidligere have været rodbehandlet. Intern blegning er effektiv til at fjerne misfarvninger, der kan opstå af forskellige årsager efter tandens frembrud.

Bivirkning ved tandblegning

Der opløses ganske lidt af tandens emalje, hver gang der bleges, og behandlingen må derfor ikke gentages for ofte. Hvis din tandemalje er meget slidt, vil tandlægen vurdere, om tandblegning er den korrekte behandling for dig.

Under blegningen kan du opleve isninger og øget følsomhed, fordi overfladen midlertidigt bliver mere åben og porøs. Følsomheden forsvinder som regel med det samme, du ophører blegningen eller få dage efter, at behandlingen er afsluttet. Hos nogle kan det være nødvendigt at stoppe behandlingen eller holde en pause undervejs.

Under og et par dage efter din blegning vil dine tænder være mere modtagelige overfor farvestoffer. Derfor skal du undgå/begrænse mad og drikkevarer med kraftige farvestoffer, eksempelvis karry, te, kaffe, rødvin og tobak.

Hvor lang tid holder en tandblegning?

Dine tænder vil med tiden optage farvestoffer igen og blive mørkere. Det er meget individuelt, hvor længe en tandblegning holder. Det afhænger af din livsstil, og hvordan du passer dine tænder. Typisk holder en tandblegning 2-3 år, men ofte i længere tid.

Du vil kunne bruge dine specialfremstillede skinner igen på et senere tidspunkt, hvis du ønsker endnu en blegning. På den måde skal du kun indkøbe blegegel. Så husk at gemme dine skinner derhjemme efter din behandling.

Du kan være helt tryg, når du får en tandblegning hos os. Vi undersøger dig først, så vi er sikre på, at behandlingen er egnet til dine tænder.

Hvad koster en tandblegning?

Prisen for en tandblegning er inkl. aftryk til skinne, selve skinnen og blegegel samt grundig instruktion.

Se også vores andre behandlinger

Placeholder

Vi anvender Invisalign til både mindre og større tandreguleringer. Vores patienter…

Placeholder

Ved en tandrensning fjerner vi både de hårde belægninger (tandsten) og de bløde…

Placeholder

Et tandeftersyn er en grundig undersøgelse, hvor vi undersøger dine tænder og din…

Mød vores team

Behandlinger

Se hvilke behandlinger vi har mulighed for at tilbyde dig.

Priser

Prøv vores prisberegner og se, hvad en behandling koster med og uden tilskud.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på de spørgsmål, som vi oftest modtager fra patienter.

Scroll to Top