Tandblegning

Dine tænder mister med tiden deres oprindelige farve, fordi emaljen bliver misfarvet af det, du indtager. Kaffe, te, rødvin og cigaretter er nogle af de største syndere.
Blegning af dine tænder er en god løsning, hvis du ønsker at forskønne dit smil med hvide tænder. Med vores hjemmetandblegning kan du få bugt med de misfarvede tænder.

Hvordan foregår tandblegning?

Vores tandblegning foregår derhjemme med specialfremstillede skinner. Det er den sikreste og mest effektive metode til tandblegning
Tandblegning på klinikken, som tidligere gjorde det muligt at blege på kortere tid, er ikke længere tilladt inden for EU.

Tandblegningen foregår ved, at du får taget et aftryk af dit tandsæt. Vi bruger dit tandaftryk til at fremstille blegeskinner, der passer perfekt til dig. Blegegel består af brintoverilte, hvilket kan forårsage grimme skader på tandkød og svælg, og fordelen ved specialfremstillede skinner er, at du ikke risikerer at få blegegel på tandkødet eller at sluge det. Blegegelen trænger ind i tanden og kan fjerne eventuelle farvestoffer, der er trængt ind. Det er imidlertid vanskeligt at forudsige, hvor godt en blegning vil virke, men alle kan opnå lysere tænder og ofte med et rigtig flot resultat. 

Når du henter dine blegeskinner i klinikken, får du samtidig udleveret din blegegel. Derefter får du en grundig instruktion, så du er klædt godt på til at starte din hjemmetandblegning.
Din tandblegning forløber over ca. 14 dage. Hos nogle er det nok at blege i kortere tid, hos andre tager det længere tid. Du får det bedste resultat ved at sove med skinnerne om natten.

Bivirkninger ved tandblegning

Der opløses ganske lidt af tandens emalje, hver gang der bleges, og behandlingen må derfor ikke gentages for ofte.
Hvis din tandemalje er meget slidt, vil tandlægen vurdere, om tandblegning er den korrekte behandling for dig.

Under blegningen kan du opleve isninger og øget følsomhed, fordi overfladen midlertidigt bliver mere åben og porøs. Følsomheden forsvinder som regel med det samme, du ophører blegningen eller få dage efter, at behandlingen er afsluttet. Hos nogle kan det være nødvendigt at stoppe behandlingen eller holde en pause undervejs.
Under og et par dage efter din blegning vil dine tænder være mere modtagelige overfor farvestoffer. Derfor skal du undgå/begrænse mad og drikkevarer med kraftige farvestoffer, eksempelvis karry, te, kaffe, rødvin og tobak.

Hvor lang tid holder en tandblegning?

Dine tænder vil med tiden optage farvestoffer igen og blive mørkere. Det er meget individuelt, hvor længe en tandblegning holder. Det afhænger af din livsstil, og hvordan du passer dine tænder. Typisk holder en tandblegning 2-3 år, men ofte i længere tid.

Du vil kunne bruge dine specialfremstillede skinner igen på et senere tidspunkt, hvis du ønsker endnu en blegning. På den måde skal du kun indkøbe blegegel. Så husk at gemme dine skinner derhjemme efter din behandling.

Hvad koster en tandblegning?

Se vores priser

DOWNLOAD:

Tandblegning (.pdf)