Tandeftersyn

Et tandeftersyn er en grundig undersøgelse, hvor din tandlæge eller tandplejer undersøger dine tænder og din generelle helbredstilstand i munden.

Vi kigger først og fremmest efter huller i tænderne og betændelse i tandkødet (gingivitis) eller betændelse i støttevævet omkring tænderne (parodontose).
Vi kigger også efter tegn på alvorlige sygdomme, fx mundhulekræft.

Det er ikke alt, vi kan se med det blotte øje, og derfor anbefaler vi røntgenbilleder af og til, som hjælper os til at finde ´skjulte´ tilstande, især huller imellem tænderne eller under gamle fyldninger.

Regelmæssige eftersyn er vigtige

Regelmæssige tandeftersyn er vejen til pæne og sunde tænder. Målet er forebyggelse, og undersøgelsen sikrer, at eventuelle problemer tages i opløbet, så du undgår ødelagte tandsæt, store behandlinger og dyre tandlægeregninger.

Digitale røntgenbilleder

Huller i tænderne kan i nogle tilfælde kun ses på røntgenbilleder. Betændelsestilstande i kæben kan også kun ses på røntgenbilleder. Når det bliver opdaget i tide, vil du potentielt undgå rodbehandlinger, tandudtrækninger, cyster og knoglesvind.

Vores moderne tandlægestole har indbygget digital røntgen, der giver skarpe billeder og minimal stråling.
Vi gemmer dine røntgenbilleder i vores elektroniske journaler, så vi har tidligere billeder at sammenligne med.

Hvor ofte skal jeg til tandlæge?

Tandlægen foretager altid en individuel vurdering af, hvor ofte du bør komme til tandlægen. En indkaldelse til et tandeftersyn er derfor efter behov, og det aftales fra gang til gang. Ofte går der 3, 6, 9 eller 12. måneder mellem besøgene.
I april 2015 blev der indført nye ydelser og regler for tilskud til tandeftersyn. Det betyder, at du bliver inddelt i en gruppe (grøn, gul eller rød kategori), hvor tandlægen fastsætter, hvor ofte du skal komme til eftersyn – og hvor mange eftersyn du er tilskudsberettiget til.

Er du ny patient, skal du selv bestille en tid til et tandeftersyn. Her får du oplyst efter undersøgelsen, hvilken gruppe du tilhører, og hvor ofte du skal komme afhængigt af dit behov.

Få en behandlingsplan

Hos PLUS1 får du altid en behandlingsplan, og vi gør dig opmærksom på de forebyggende foranstaltninger og behandlinger, der er nødvendige for at holde dine tænder sunde og raske. Behandlingsplanen giver dig et overblik over fremtidige udgifter hos tandlægen.

Hvad koster et tandeftersyn?

Prisen for et tandeftersyn er reguleret af det offentlige, og du betaler derfor det samme beløb hos alle tandlæger i Danmark.

Se vores priser

DOWNLOAD:

Tandeftersyn (.pdf)