Tandimplantater

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en erstatning for én eller flere tænder. Tandimplantatet er en kunstig rod, der skrues ned i kæbeknoglen. Selve implantatet er lavet af titanium, som kroppen ikke afstøder, men derimod er kompatibel overfor. 

Formålet er, at tandimplantatet skal vokse sammen med kæbeknoglen, så den bliver integreret i kæbens knogle.

Før tandlægen kan sætte en krone på implantatet, kan der gå op til 5 måneder. Dine kæbeknogle skal nemlig hele, og  implantatet skal samtidig opnå en vis styrke til at modstå belastninger.

Fordelen ved et tandimplantat er, at du ikke kan se eller mærke forskel fra dine egne naturlige tænder. Du får et flot og funktionelt resultat helt uden gener, og implantatbehandlingen er selvfølgelig 100% smertefri.

Hvor lang tid tager en implantatbehandling?

Hos PLUS1 laver vi altid en grundig forundersøgelse med røntgenbilleder, så vi kan vurdere, om din kæbe er stærk nok til at modstå en implantatbehandling. 

Din kæbeknogle skal have en vis bredde og højde for at kunne tage imod implantater. Hvis du har for lidt knogle, kan tandlægen anvende en kunstig knogle, og der er også mulighed for at anvende din egen knogle gennem en transplantation.

Det betyder dog, at prisen bliver dyrere og tager længere tid. Enhver implantatbehandling er meget individuel. Derfor er det også svært at give et præcist estimat på hele behandlingsforløbet, men du kan regne med et behandlingsforløb, der varer ca. 5 måneder. 

Hvor lang tid holder et tandimplantat?

Hos PLUS1 oplever vi genrelt en lang levetid for tandimplantater, da vi ved, at en god mundhygiejne er afgørende for at forbedre levetiden for et tandimplantat. I nogle tilfælde kan der opstå en betændelsestilstand ved tandkød, knogle og implantat, hvilket kan føre til et tab af selve implantatet. 

Dette ses dog oftest hos storrygere, da rygning hæmmer sårhelingsfaserne. Overordnet set er levetiden for et tandimplantat meget individuel, men der er forskellige faktorer, som har en stor betydning for holdbarheden. 

 Vigtige faktorer, som kan reducere holdbarheden:

  • Rygning
  • Svag kæbeknogle
  • Belastning på gund af hårdt bid
  • Dårlig mundhygiejne
  • Udskudte eller glemte kontrolbesøg
Hvad koster et tandimplantat?

Hos PLUS1 tilbyder vi tandimplantater til en konkurrencedygtig pris, og vi går aldrig på kompromis med kvaliteten. Som patient er du samtidig sikret den bedste rådgivning og vejledning, og vi laver altid et skræddersyet prisoverslag, der er baseret på en individuel vurdering af dit tandsæt.

Se vores priser på implantatbehandling her