Tandimplantater

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en erstatning for én eller flere manglende tænder. Tandimplantatet kan sammenlignes med en kunstig rod, der sættes fast i kæben ved en lille operation. Implantatet er lavet af titanium, som kroppen kun meget sjældent afstøder.

Efter en ophelingsperiode på et par måneder sætter tandlægen en porcelænskrone på implantatet. Næsten alle kan få foretaget implantatbehandlinger, men der kan være forhold hos den enkelte, der gør, at en implantatbehandling ikke er den bedste behandling. I det tilfælde kan det være, at en tandbro er den rigtige løsning.

En undersøgelse hos tandlægen vil afgøre, om implantat er den rette behandling for dig. Et tandimplantat kan laves, så du ikke kan se eller mærke forskel fra dine egne naturlige tænder, og behandlingen involverer ikke andre tænder i munden, i modsætning til en bro.

Sådan foregår en implantatbehandling

Vi foretager altid en grundig forundersøgelse med røntgenbilleder, så vi kan vurdere, om du har nok kæbeknogle til at få en implantatbehandling. Hvis du har for lidt knogle, kan vi anvende kunstig knogle i de fleste tilfælde.

På operationsdagen bliver implantatet sat ind. Kirurgen lægger et snit i tandkødet og borer gennem åbningen et lille hul i kæbeknoglen. Implantatet skrues ind i hullet, og tandkødet syes sammen. Du vil som regel kun opleve få gener efter operationen, som foregår i lokalbedøvelse.

I de fleste tilfælde vil tandlægen lade implantatet hele i 2-3 måneder, så kæbeknoglen og implantatet kan vokse sammen.
Efter ophelingsperioden tager tandlægen aftryk til den krone, som skal genskabe den manglende tand.

Ved sidste besøg sættes kronen fast på implantatet. Du får en grundig instruktion i, hvordan implantatet holdes rent.
Når implantatbehandlingen er afsluttet, bør du fremover komme til dine regelmæssige eftersyn. I den forbindelse vil tandlægen også kontrollere og evt. justere din mundhygiejne. Går der betændelse i tandkødet, er der risiko for, at implantatet går løs.

Hvor lang tid holder et tandimplantat?

Vi oplever generelt rigtig lang levetid for tandimplantater hos PLUS1. Måske for livet.
En god mundhygiejne er helt afgørende for holdbarheden af et implantat. I sjældne tilfælde kan der opstå en betændelsestilstand omkring implantatet, og det kan føre til tab af implantatet.

Vigtige faktorer, som kan reducere holdbarheden af et implantat: 

  • Rygning
  • Paradentose
  • Dårlig mundhygiejne
  • Svag kæbeknogle
  • Belastning pga. hårdt bid
  • Glemte kontrolbesøg.

De seneste års undersøgelser viser, at ca. 95 procent af alle implantatbehandlinger stadig fungerer efter 10 år.

Hvad koster et tandimplantat?

Prisen på et tandimplantat kan variere lidt afhængig af, om der skal bygges op med ekstra knogle.

Se vores priser

DOWNLOAD:

Tandimplantat (.pdf)